Mobiilivarmenteen käyttäjämäärät hurjassa kasvussa

22.10.2017

Mobiilivarmenteen ovat ottaneet käyttöönsä kesä-syyskuun aikana yli 41 000 suomalaista. Yhä useammat ovat huomanneet, että se on nopein ja turvallisin tapa tunnistautua verkossa.

”Tällä hetkellä Mobiilivarmenne on nopein tapa tunnistautua verkossa, etenkin älypuhelimella tai tabletilla asioidessa”, tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto Ficomin lakimies Jussi Mäkinen pohtii syitä suosion kasvulle.

”Kun ihmiset hoitavat asioitaan yhä enemmän puhelimella, tarve helppokäyttöisyydelle korostuu.”

Kännykän SIM-kortissa oleva Mobiilivarmenne nopeuttaa nettipalveluihin tunnistautumista myös, vaikka käyttäisit palveluissa tietokonetta.

”Mobiilivarmenne kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, mutta kaikki eivät ole vielä kuulleet, että se toimii jo 20 000:ssa palvelussa. Mobiilivarmenteen suosiota siivittää myös sen helppokäyttöisyys, koska se vaatii vain yhden itsevalitun tunnusluvun. Muilla tavoilla kirjautuminen edellyttää aina hyppimistä eri sovellusten välillä”.

Mäkinen arvelee, ettei tulevaisuudessa enää tarvita monia kortteja, joilla todistetaan oikeus käyttää tiettyjä palveluita.

”Mobiilivarmenne mahdollistaa siirtymän pois kokonaan fyysisistä tunnistusvälineistä. Luin juuri uutisen, että Trafi on kokeilemassa sähköistä ajokorttia jo tämän vuoden puolella”.

Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa kirjautua verkkopalveluihin matkapuhelimellasi. Mobiilivarmenne kulkee aina mukanasi, sillä se sijaitsee kännykän SIM-kortilla.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Pohjoismaihin yhteinen sähköinen tunniste?

16.11.2017

Yhteispohjoismainen e-ID todistaisi henkilöllisyytemme sähköisesti missä tahansa Pohjoismaassa. Idean esitti Pohjoismaiden neuvosto, nyt sen toteuttamista edistävät maiden hallitukset.

Papintodistuksesta biopassiin – henkilöllisyyden lyhyt historia

09.11.2017

Minä olen minä. Mutta miten sen todistan? 1500-luvulla se tehtiin mainetodistuksella, nykyään se onnistuu Mobiilivarmenteella.

Klikkauslihas hapoille digikuntotestissä?

07.11.2017

Suomi.fi tarjoaa valtion ja kunnan palvelut yhden luukun periaatteella. Testasimme, missä kunnossa sen haetuimmat palvelut ovat, toimiiko Mobiilivarmenne ja miten lomakkeiden etsijän kunto kestää.

Ota käyttöön: