Mobiiliajokortti testikäyttöön Suomessa tänä vuonna

16.10.2017

Älypuhelimella voi ensi vuonna myös todistaa ikänsä tai ajo-oikeutensa, kun Trafin kehittämä mobiiliajokortti tulee kaikkien suomalaisten saataville. Koekäyttö alkaa pilottiryhmässä tämän vuoden lopulla, Suomen satavuotissyntymäpäivän aikoihin.

Älypuhelimelle ladattava sovellus toimii laajemminkin autoilijan mobiilialustana. Sovellus voi esimerkiksi muistuttaa, että ajokortti tulisi uudistaa tai kortin haltijan pitää toimittaa ajoterveydestään tuore lääkärinlausunto.

Mobiiliajokortissa tiedot ovat aina ajantasaisina mukana.

Mobiiliajokortin käyttöönotto vaatii vahvan tunnistautumisen, kuten Mobiilivarmenteen.

Mobiiliajokorttia voi käyttää kuten nykyistä ajokorttia. ”Kännykkä on suurimmalla osalla ihmisistä aina mukana. Tästä tulee tuote, johon saadaan mukaan ajantasaisuus, sähköinen viestikanava ja muutakin lisäinfoa”, yksikönpäällikkö Simo Karppinen Trafista kuvailee.

Yhdysvalloissa mobiiliajokortti on jo käytössä tietyillä alueilla, ja Euroopassa sen suunnittelu on pitkällä muun muassa Alankomaissa ja Isossa-Britanniassa. Kansainvälistä käyttöä voidaan joutua odottamaan jonkin aikaa, sillä EU-lainsäädäntö ei vielä tunne mobiiliajokorttia.

Valmistaudu mobiiliajokortin tuloon ja aktivoi Mobiilivarmenne käyttöösi oman operaattorisi nettisivuilta. Linkit löytyvät alta.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Pohjoismaihin yhteinen sähköinen tunniste?

16.11.2017

Yhteispohjoismainen e-ID todistaisi henkilöllisyytemme sähköisesti missä tahansa Pohjoismaassa. Idean esitti Pohjoismaiden neuvosto, nyt sen toteuttamista edistävät maiden hallitukset.

Papintodistuksesta biopassiin – henkilöllisyyden lyhyt historia

09.11.2017

Minä olen minä. Mutta miten sen todistan? 1500-luvulla se tehtiin mainetodistuksella, nykyään se onnistuu Mobiilivarmenteella.

Klikkauslihas hapoille digikuntotestissä?

07.11.2017

Suomi.fi tarjoaa valtion ja kunnan palvelut yhden luukun periaatteella. Testasimme, missä kunnossa sen haetuimmat palvelut ovat, toimiiko Mobiilivarmenne ja miten lomakkeiden etsijän kunto kestää.

Ota käyttöön: