Mobiiliajokortti testikäyttöön Suomessa tänä vuonna

Älypuhelimella voi ensi vuonna myös todistaa ikänsä tai ajo-oikeutensa, kun Trafin kehittämä mobiiliajokortti tulee kaikkien suomalaisten saataville. Koekäyttö alkaa pilottiryhmässä tämän vuoden lopulla, Suomen satavuotissyntymäpäivän aikoihin.

Älypuhelimelle ladattava sovellus toimii laajemminkin autoilijan mobiilialustana. Sovellus voi esimerkiksi muistuttaa, että ajokortti tulisi uudistaa tai kortin haltijan pitää toimittaa ajoterveydestään tuore lääkärinlausunto.

Mobiiliajokortissa tiedot ovat aina ajantasaisina mukana.

Mobiiliajokortin käyttöönotto vaatii vahvan tunnistautumisen, kuten Mobiilivarmenteen.

Mobiiliajokorttia voi käyttää kuten nykyistä ajokorttia. ”Kännykkä on suurimmalla osalla ihmisistä aina mukana. Tästä tulee tuote, johon saadaan mukaan ajantasaisuus, sähköinen viestikanava ja muutakin lisäinfoa”, yksikönpäällikkö Simo Karppinen Trafista kuvailee.

Yhdysvalloissa mobiiliajokortti on jo käytössä tietyillä alueilla, ja Euroopassa sen suunnittelu on pitkällä muun muassa Alankomaissa ja Isossa-Britanniassa. Kansainvälistä käyttöä voidaan joutua odottamaan jonkin aikaa, sillä EU-lainsäädäntö ei vielä tunne mobiiliajokorttia.

Valmistaudu mobiiliajokortin tuloon ja aktivoi Mobiilivarmenne käyttöösi oman operaattorisi nettisivuilta. Linkit löytyvät alta.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Vauhdilla kasvavasta kännykkätunnistuksesta entistä monipuolisempaa: DNA, Elisa ja Telia sopivat uudistetun Mobiilivarmenteen kehittämisestä

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppokäyttöinen tunnistusväline, jolla voi jo nyt kirjautua tuhansiin verkkopalveluihin. Mobiiilivarmenne on pankkitunnuksiin verrattava keino kirjautua.

Maksatko pian kasvoillasi kaupan kassalla?

Mobiilivarmenteen jälkeen seuraava vahva tunnistautumistapa ovat biometriset tunnisteet.

Kotivärjäyksessä kannattaa olla tarkkana

Katso videolta, miten ihan kaikkea ei kannata kotona kokeilla vaikka se tuntuisi miten helpolta ja turvalliselta.

Ota käyttöön: