Telian asiakas: näin aktivoit Mobiilivarmenteen käyttöösi

Se on maksuton. Se on turvallinen, nopea ja helppo käyttää. Katso tästä, kuinka saat Mobiilivarmenteen käyttöösi Telian asiakkaana.

Mobiilivarmenteen käyttö sähköisenä tunnistautumisvälineenä yleistyy Suomessa nyt vauhdilla. Kännykän SIM-kortissa toimiva varmenne on aina mukanasi. Se on erittäin turvallinen, sillä vaikka puhelimesi varastettaisiin, kukaan toinen ei Mobiilivarmennettasi voi käyttää.

Telian Mobiilivarmenteen voi ottaa käyttöön jokainen vähintään 15-vuotias, jolla on Telian liittymä ja verkkopankkitunnukset. Mikäli sinulla on Nordean pankkitunnukset, voit käydä aktivoimassa Mobiilivarmenteen Telia Kaupassa. Muista silloin ottaa mukaasi virallinen henkilöllisyystodistus, kuten passi.

Aktivoi Mobiilivarmenne verkossa osoitteessa telia.fi/mobiilivarmenne

1. Kirjoita puhelinnumerosi viivalle ja ruksaa ruutu, jossa hyväksyt Mobiilivarmenteen tilaus- ja toimitusehdot.

2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksillasi

Mikäli Mobiilivarmenne ei toimi SIM-kortillasi saat seuraavan ilmoituksen: ”Hups, sinulla on käytössäsi prepaid-liittymä tai toisen operaattorin liittymä, joihon mobiilivarmennetta ei saa. Mutta ei hätää, voit ottaa mobiilivarmenteen käyttöösi hankkimalla Telian liittymän osoitteesta telia.fi , asiakaspalvelustamme tai vierailemalla Telia Kaupassa.”

3. Lukaise ohjeet

Voit jo mielessäsi keksiä nelinumeroisen sarjan, jonka muistat tunnuslukuna.

4. Saat Telialta puhelimeesi kontrollinumerosarjan

5. Saat puhelimeesi tunnistuskyselyn Telialta. Viestissä pyydetään syöttämään sivulla näkyvä kontrollinumero (tässä esimerkissä 6350). Syötä numero puhelimeesi käyttäen puhelimen näppäimistöä.

6. Vahvista kontrollinumero vielä painamalla Accept

7. Luo oma tunnuslukusi. Vahvista tunnusluku kirjoittamalla se uudelleen.

8. Saat vahvistuksen, että Mobiilivarmenteesi on rekisteröity ja pääset kirjautumaan turvallisesti tuhansiin verkkopalveluihin.

 

Nyt voit tehdä saman perässä täällä.

Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa kirjautua verkkopalveluihin matkapuhelimellasi. Mobiilivarmenne kulkee aina mukanasi, sillä se sijaitsee kännykän SIM-kortilla.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Vauhdilla kasvavasta kännykkätunnistuksesta entistä monipuolisempaa: DNA, Elisa ja Telia sopivat uudistetun Mobiilivarmenteen kehittämisestä

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppokäyttöinen tunnistusväline, jolla voi jo nyt kirjautua tuhansiin verkkopalveluihin. Mobiiilivarmenne on pankkitunnuksiin verrattava keino kirjautua.

Maksatko pian kasvoillasi kaupan kassalla?

Mobiilivarmenteen jälkeen seuraava vahva tunnistautumistapa ovat biometriset tunnisteet.

Kotivärjäyksessä kannattaa olla tarkkana

Katso videolta, miten ihan kaikkea ei kannata kotona kokeilla vaikka se tuntuisi miten helpolta ja turvalliselta.

Ota käyttöön: