Tutkimus: lähes kaikki Mobiilivarmenteen käyttäjät kertovat olevansa tyytyväisiä

23.9.2017

Kun sinun pitää todistaa henkilöllisyytesi netissä, on kätevintä käyttää Mobiilivarmennetta. Sen käyttäjät arvostavat turvallisuutta ja nopeutta.

Harvan meistä enää tarvitsee käydä verovirastossa tai jonottaa tuntikausia passia. Käytännössä kaikki julkiset palvelut Suomessa ovatkin jo verkossa yritysten palveluista puhumattakaan.

Digitaalisessa maailmassa turvallisuus ja tunnistautuminen ovat perusasioita.

Turvallinen palvelu varmistaa ensin käyttäjänsä henkilöllisyyden.

Verkkopankkitunnukset on tunnetuin tapa tunnistautua netissä, mutta Mobiilivarmenteen suosio kasvaa koko ajan. Se on puhelimen sim-kortissa toimiva sähköinen henkilöllisyystodistus, jota käytettäessä ei tarvita tunnuslukulistoja. Mobiilivarmenteen käyttäjiä onkin jo yli 225 000.

Tutkimuksen mukaan lähes kaikki Mobiilivarmenteen käyttäjät kertovat olevansa tyytyväisiä.

”Tekemämme tutkimuksen mukaan 86 prosenttia mobiilivarmenteen käyttäjistä pitää palvelua erittäin tai melko turvallisena”, sanoo asiakkuusjohtaja Hannu Horttana IroResearch Oy:stä.

Elämäntapamme on viime aikoina ollut isossa muutoksessa. Ihmiset haluavat yhä enemmän hoitaa asioitaan missä tahansa ja mihin aikaan tahansa.

Mobiilivarmenne sopii tähän elämäntapaan loistavasti.

”Mobiilivarmenne täyttää lain vaatimat vahvan tunnistautumisvälineen vaatimukset ja on lisäksi nopea ja vaivaton käyttää”, kertoo lakimies Jussi Mäkinen ICT-alan edunvalvontajärjestöstä FiComista.

”Vasta tänä vuonna Mobiilivarmenteella on todella päässyt asioimaan kaikissa julkisissa palveluissa, vaikka se on ollut olemassa jo kymmenen vuotta. Mobiilivarmenteen käyttöä on vauhdittanut Suomi.fi-nettipalvelu, jossa jokainen voi hoitaa omia asioitaan kunnan ja valtion palveluissa.”

”Monet ihmiset miettivät yhä tarkemmin, mihin antavat henkilötietojaan. Vahva tunnistautuminen, kuten Mobiilivarmenne, takaa että palveluihin kirjautuminen ja niissä asiointi on turvallista”, sanoo Mäkinen.

Mobiilivarmenne on helppo ja turvallinen tapa kirjautua verkkopalveluihin matkapuhelimellasi. Mobiilivarmenne kulkee aina mukanasi, sillä se sijaitsee kännykän sim-kortilla.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Mobiiliajokortti testikäyttöön Suomessa tänä vuonna

16.10.2017

Älypuhelimella voi ensi vuonna myös todistaa ikänsä tai ajo-oikeutensa, kun Trafin kehittämä mobiiliajokortti tulee kaikkien suomalaisten saataville. Koekäyttö alkaa pilottiryhmässä tämän vuoden lopulla.

Telian asiakas: näin aktivoit Mobiilivarmenteen käyttöösi

02.10.2017

Se on maksuton. Se on turvallinen, nopea ja helppo käyttää. Katso tästä, kuinka saat Mobiilivarmenteen käyttöösi Telian asiakkaana.

Elisan asiakas: näin aktivoit Mobiilivarmenteen käyttöösi

02.10.2017

Mobiilivarmenteen käyttö sähköisenä tunnistautumisvälineenä yleistyy Suomessa nyt vauhdilla. Katso tästä, kuinka saat Mobiilivarmenteen käyttöösi Elisan asiakkaana.

Ota käyttöön: