Lapsi aloittaa koulun, äiti sukeltaa sähköisiin palveluihin

”Elämästä on tullut nopeatempoista. Asiat tuppaavat unohtumaan, ellei niitä hoida heti”, sanoo helsinkiläinen Aino Eerikäinen.

Helpottaakseen arkeaan Aino otti käyttöön Mobiilivarmenteen.

”Tyttäreni Inkeri menee elokuussa ekalle luokalle. Se tuo minunkin elämääni uusia asioita, kuten koulun viestijärjestelmän Wilman, jonka käyttäjätunnuksen voi luoda Mobiilivarmenteella.” 

”Aikaisemmin olen hoitanut omia ja tyttäreni asioita omilla pankkitunnuksillani. Toisinaan kuitenkin huomaan jättäneeni pankkitunnukset kotiin ja asiat jäävät tekemättä. Se harmittaa.

Mobiilivarmenne on kännykän sim-kortissa toimiva henkkari. Otin sen käyttöön operaattoriltani koemielessä. Haluan nimittäin testata, saanko asiat hoidettua nopeammin, kun tunnistautuminen sujuu pelkällä puhelimella.

Ihan ensimmäiseksi kokeilin Mobiilivarmennetta Kelan verkkopalvelussa. Helppoa ja mukavaahan se oli, kun ei tarvinnut puljata pankkitunnusten kanssa.  Samalla tavalla tunnistautuminen sujuu sähköisten reseptien ja lääkäriaikojen varaamisessa. Ja kuulemma jopa tuhannessa muussakin verkkopalvelussa.

Esimerkiksi ratikassa istuessa on hyvä hetki hoidella käytännön puuhia.”

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Vauhdilla kasvavasta kännykkätunnistuksesta entistä monipuolisempaa: DNA, Elisa ja Telia sopivat uudistetun Mobiilivarmenteen kehittämisestä

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppokäyttöinen tunnistusväline, jolla voi jo nyt kirjautua tuhansiin verkkopalveluihin. Mobiiilivarmenne on pankkitunnuksiin verrattava keino kirjautua.

Maksatko pian kasvoillasi kaupan kassalla?

Mobiilivarmenteen jälkeen seuraava vahva tunnistautumistapa ovat biometriset tunnisteet.

Kotivärjäyksessä kannattaa olla tarkkana

Katso videolta, miten ihan kaikkea ei kannata kotona kokeilla vaikka se tuntuisi miten helpolta ja turvalliselta.

Ota käyttöön: