Valtakunnan virallinen osoite

Suomen viralliset palvelut löytyvät pian yhdestä ja samasta paikasta. Mitä hyötyä siitä on sinulle?

Missä asioissa viimeksi tarvitsit valtion apua? Olitko uusimassa passia? Kaipasitko neuvontaa parisuhdeongelmissa? Ehkä tarvitsit taloudellista jelppiä, kirjastokorttia tai suunnittelit ulkomaille muuttoa?

Jatkossa nämä ja kaikki muut valtion viranomaisten tarjoamat palvelut löytyvät yhdeltä ja samalta sivulta, suomi.fi:stä. Sisään voi kirjautua Mobiilivarmenteella. ”Tarkoitus on helpottaa asioiden hoitamista. Enää ei tarvitse tietää, mikä viranomainen mistäkin vastaa, sillä voit hoitaa hallintoasiasi yhdessä paikassa”, sanoo Nina Nissilä.

Valtionkonttorin digijohtaja esittelee tabletiltaan jo avattua sivustoa, jossa palvelut on lajiteltu elämäntilanteiden mukaan. Perheen ja parisuhteen palvelut löytyvät oman otsikkonsa alta, samoin asuminen ja rakentaminen sekä työelämä ja työttömyys. Tämän lisäksi on yhdeksän muuta yksityisihmistä palvelevaa asiakokonaisuutta. Yrityksille ja yhteisöille sekä viranomaisille on omat reittinsä.

Paras nettipalvelu on sellainen, jossa ei tarvitse käydä

Virallisesti uusi sivusto aukeaa heinäkuussa, mutta Nissilä kannustaa jo siirtymään beta-versioon, joka on käytännössä uuden sivun kopio. ”Palvelun kehittäjät arvostavat kovasti jokaista käyttäjäpalautetta.”

Uutta palvelua on suunniteltu huolellisesti. Halusimme suomalaisiin tarpeisiin hyvin toimivan ja teknisesti edistyksellisen ratkaisun. Selvitystemme mukaan palvelumme on merkittävästi edistyksellisempi kuin vastaava esimerkiksi Iso-Britanniassa.

”Sivusto on tarkoitettu monenlaisille ihmisille ja se on suunniteltu ja toteutettu niin, että kaikkien on mahdollisimman helppo toimia siellä. Olemme tehneet paljon töitä saavutettavuuden eteen, jotta esimerkiksi vaikkapa näkövammaiset voivat käyttää tätä.”

Palvelujen digitalisoimisen tarkoitus on helpottaa asioimista, kun ihmisten fyysinen virastoissa käymisen tarve vähenee eikä asioita tarvitse hoitaa tiettyyn kellonaikaan.

Nina Nissilän mielestä palvelun helppoutta vieläkin parempaa on, jos palvelua ei tarvita lainkaan. ”Esimerkiksi jo kaksi kolmesta suomalaisesta välttyy nykyään kokonaan veroilmoituksen tekemiseltä, koska verotuksen pohjatiedot ovat niin hyvin selvillä. Samanlaista kehitystä yritämme saada aikaiseksi muuallekin.”

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Vauhdilla kasvavasta kännykkätunnistuksesta entistä monipuolisempaa: DNA, Elisa ja Telia sopivat uudistetun Mobiilivarmenteen kehittämisestä

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppokäyttöinen tunnistusväline, jolla voi jo nyt kirjautua tuhansiin verkkopalveluihin. Mobiiilivarmenne on pankkitunnuksiin verrattava keino kirjautua.

Helppo ja turvallinen taikatemppu?

Aina ei mene ihan nappiin. Onneksi Mobiilivarmenne on oikeasti helppo ja turvallinen tapa tunnistautua netissä.

Papintodistuksesta biopassiin – henkilöllisyyden lyhyt historia

Minä olen minä. Mutta miten sen todistan? 1500-luvulla se tehtiin mainetodistuksella, nykyään se onnistuu Mobiilivarmenteella.

Ota käyttöön: