DNA, Elisa ja Telia yhdessä rintamassa turvallisen kirjautumisen puolesta

DNA, Elisa ja Telia edistävät yhteisvoimin Mobiilivarmenteen käyttöä suomalaisten ensisijaisena tapana kirjautua verkkopalveluihin.

Mobiilivarmenne avaa jo nyt ovet yli tuhanteen asiointipalveluun. Mobiilivarmenteen käytön edistäminen on ensimmäinen kerta, kun Suomen suurimmat operaattorit liittoutuvat yhteisen palvelun taakse.

Yhteistyön kunniaksi Mobiilivarmenne on saanut uuden erottuvan logon, joka helpottaa sen valitsemista verkkopalveluissa. Mobiilivarmenne on matkapuhelimen SIM-korttiin liitetty tunnistautumistekniikka, mikä tekee siitä markkinoiden turvallisimman ja helpoimman tavan tunnistautua verkossa.

Mobiilivarmenteen käyttäjän tarvitsee muistaa ainoastaan oma puhelinnumeronsa ja itse valitsemansa nelinumeroinen tunnusluku.

Palvelun käyttö ei edellytä erillisen sovelluksen asentamista puhelimelle, ja se toimii paitsi älypuhelimissa, myös valtaosassa perusmatkapuhelimia.

”Yhteistyössä olemme luomassa monipuolisia mahdollisuuksia digitaalisiin palveluihin ja helpon turvallisen käytön kaikille kansalaisille”, kertoo Senior Business Manager Stefan Anderson Telialta.

Viestinnän ja markkinoinnin lisäksi yksi operaattoreiden yhteisistä toimenpiteistä Mobiilivarmenteen käytön edistämiseksi on palvelun alaikärajan laskeminen 15 vuoteen.

”Yhä isompi osa myös julkisista palveluista siirtyy osittain tai kokonaan verkkoon. Haluamme kantaa kortemme kekoon, jotta mahdollisimman moni suomalainen voisi asioida helposti verkossa. Uusimmissa SIM-korteissa on valmius Mobiilivarmenteeseen automaattisesti, ja silloin käyttöönotto sujuu hetkessä omalla puhelimella. Muussa tapauksessa palvelun saa käyttöönsä oman operaattorin lähimmässä myymälässä”, toteaa Elisan henkilöasiakkaiden puheliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Tällä hetkellä Mobiilivarmenteella voi kirjautua yli tuhanteen eri verkkopalveluun ja hoitaa niiden kautta turvallisesti arjen asioita, kuten tarkastaa omat reseptitietonsa Omakanta-palvelusta, uusia passin poliisin verkkopalvelussa tai kannattaa kesäajasta luopumista kansalaisaloite.fi-sivulla.

Mobiilivarmenteella pääsee myös kirjautumaan esimerkiksi useisiin vakuutus- ja pankkipalveluihin tai tekemään etätöitä tunnistautumalla työnantajan sisäverkkoon.

”Yhdistämällä voimamme Mobiilivarmenteen taakse pyrimme moninkertaistamaan sekä palvelun käyttäjien että sen hyväksyvien verkkopalveluiden määrän. Tähän meillä on ainutlaatuiset mahdollisuudet, sillä asiakaskuntamme ja omat kanavamme tavoittavat valtaosan suomalaisista”, sanoo Handset-liiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan DNA:lta.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Vauhdilla kasvavasta kännykkätunnistuksesta entistä monipuolisempaa: DNA, Elisa ja Telia sopivat uudistetun Mobiilivarmenteen kehittämisestä

Mobiilivarmenne on turvallinen ja helppokäyttöinen tunnistusväline, jolla voi jo nyt kirjautua tuhansiin verkkopalveluihin. Mobiiilivarmenne on pankkitunnuksiin verrattava keino kirjautua.

Helppo ja turvallinen taikatemppu?

Aina ei mene ihan nappiin. Onneksi Mobiilivarmenne on oikeasti helppo ja turvallinen tapa tunnistautua netissä.

Papintodistuksesta biopassiin – henkilöllisyyden lyhyt historia

Minä olen minä. Mutta miten sen todistan? 1500-luvulla se tehtiin mainetodistuksella, nykyään se onnistuu Mobiilivarmenteella.

Ota käyttöön: