Turussa ei enää tarvitse jonottaa venepaikkaa

1.6.2017

Venepaikan saaminen Turun kaupungilta oli ennen aikaa vievää puuhaa. Vesille haluavan piti saapua tekemään hakemusta venepaikasta tiettynä ajankohtana tiettyyn toimistoon. Asiakaspalvelijoiden edessä kiemurtelivat usein pitkät jonot. Nyt on toisin.

”Työntekijämme täyttivät hakemukset käsin ja prosessi oli aikaa vievä,” muistelee Turun kaupungin paikkatietoinsinööri Jani Helin.

Kiinteistöliikennelaitos muutti venepaikan haun sähköiseksi ja nyt turkulaiset voivat hakea paatilleen paikkaa missä ja milloin se heille parhaiten sopii. Kaupungin nettisivuilla sijaitsevaa palvelua pääsee käyttämään tunnistautumalla sähköisesti.

Helpoiten homma hoituu kännykän sim-kortille ladattavalla Mobiilivarmenteella.

Se on sähköinen henkilöllisyystodistuksesi, jolla voit hoitaa asioitasi jo monessa paikassa – esimerkiksi uusia passisi tai hoitaa vakuutusasioitasi.

Uudistus oli suuri helpotus sekä asiakaspalvelutyöntekijöille että kuntalaisille. ”Enää tiskillä ei ole hirveää ruuhkaa, vaan pikemminkin satunnaisia kävijöitä”, Helin kertoo.

Turun kaupunki on laskenut, että se säästää asiakaspalvelusta noin yhden henkilötyövuoden, joka voidaan nyt käyttää muuhun toimintaan.

Venepaikkahaun lisäksi sähköinen tunnistautuminen on Turun kaupungilla käytössä esimerkiksi rakennuslupien ja tonttien hauissa.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Lähes 25 000 uutta Mobiilivarmenteen käyttäjää kesän aikana

21.08.2017

Mobiilivarmenne on markkinoiden turvallisin ja helpoin tapa kirjautua verkkopalveluihin. Käyttäjän tarvitsee muistaa ainoastaan oma puhelinnumeronsa ja itse valitsemansa nelinumeroinen tunnusluku.

Lauran rivarielämään kuuluvat torstaijätskit ja Mobiilivarmenne

14.08.2017

Mobiilivarmenteella on helppo tarkastaa lasten reseptit, perheen vakuutukset ja Kelan asiointisivut.

Ota käyttöön: