Turussa ei enää tarvitse jonottaa venepaikkaa

1.6.2017

Venepaikan saaminen Turun kaupungilta oli ennen aikaa vievää puuhaa. Vesille haluavan piti saapua tekemään hakemusta venepaikasta tiettynä ajankohtana tiettyyn toimistoon. Asiakaspalvelijoiden edessä kiemurtelivat usein pitkät jonot. Nyt on toisin.

”Työntekijämme täyttivät hakemukset käsin ja prosessi oli aikaa vievä,” muistelee Turun kaupungin paikkatietoinsinööri Jani Helin.

Kiinteistöliikennelaitos muutti venepaikan haun sähköiseksi ja nyt turkulaiset voivat hakea paatilleen paikkaa missä ja milloin se heille parhaiten sopii. Kaupungin nettisivuilla sijaitsevaa palvelua pääsee käyttämään tunnistautumalla sähköisesti.

Helpoiten homma hoituu kännykän sim-kortille ladattavalla Mobiilivarmenteella.

Se on sähköinen henkilöllisyystodistuksesi, jolla voit hoitaa asioitasi jo monessa paikassa – esimerkiksi uusia passisi tai hoitaa vakuutusasioitasi.

Uudistus oli suuri helpotus sekä asiakaspalvelutyöntekijöille että kuntalaisille. ”Enää tiskillä ei ole hirveää ruuhkaa, vaan pikemminkin satunnaisia kävijöitä”, Helin kertoo.

Turun kaupunki on laskenut, että se säästää asiakaspalvelusta noin yhden henkilötyövuoden, joka voidaan nyt käyttää muuhun toimintaan.

Venepaikkahaun lisäksi sähköinen tunnistautuminen on Turun kaupungilla käytössä esimerkiksi rakennuslupien ja tonttien hauissa.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Pohjoismaihin yhteinen sähköinen tunniste?

16.11.2017

Yhteispohjoismainen e-ID todistaisi henkilöllisyytemme sähköisesti missä tahansa Pohjoismaassa. Idean esitti Pohjoismaiden neuvosto, nyt sen toteuttamista edistävät maiden hallitukset.

Papintodistuksesta biopassiin – henkilöllisyyden lyhyt historia

09.11.2017

Minä olen minä. Mutta miten sen todistan? 1500-luvulla se tehtiin mainetodistuksella, nykyään se onnistuu Mobiilivarmenteella.

Klikkauslihas hapoille digikuntotestissä?

07.11.2017

Suomi.fi tarjoaa valtion ja kunnan palvelut yhden luukun periaatteella. Testasimme, missä kunnossa sen haetuimmat palvelut ovat, toimiiko Mobiilivarmenne ja miten lomakkeiden etsijän kunto kestää.

Ota käyttöön: