Turussa ei enää tarvitse jonottaa venepaikkaa

1.6.2017

Venepaikan saaminen Turun kaupungilta oli ennen aikaa vievää puuhaa. Vesille haluavan piti saapua tekemään hakemusta venepaikasta tiettynä ajankohtana tiettyyn toimistoon. Asiakaspalvelijoiden edessä kiemurtelivat usein pitkät jonot. Nyt on toisin.

”Työntekijämme täyttivät hakemukset käsin ja prosessi oli aikaa vievä,” muistelee Turun kaupungin paikkatietoinsinööri Jani Helin.

Kiinteistöliikennelaitos muutti venepaikan haun sähköiseksi ja nyt turkulaiset voivat hakea paatilleen paikkaa missä ja milloin se heille parhaiten sopii. Kaupungin nettisivuilla sijaitsevaa palvelua pääsee käyttämään tunnistautumalla sähköisesti.

Helpoiten homma hoituu kännykän sim-kortille ladattavalla Mobiilivarmenteella.

Se on sähköinen henkilöllisyystodistuksesi, jolla voit hoitaa asioitasi jo monessa paikassa – esimerkiksi uusia passisi tai hoitaa vakuutusasioitasi.

Uudistus oli suuri helpotus sekä asiakaspalvelutyöntekijöille että kuntalaisille. ”Enää tiskillä ei ole hirveää ruuhkaa, vaan pikemminkin satunnaisia kävijöitä”, Helin kertoo.

Turun kaupunki on laskenut, että se säästää asiakaspalvelusta noin yhden henkilötyövuoden, joka voidaan nyt käyttää muuhun toimintaan.

Venepaikkahaun lisäksi sähköinen tunnistautuminen on Turun kaupungilla käytössä esimerkiksi rakennuslupien ja tonttien hauissa.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Pienempi veroprosentti Mobiilivarmenteella

17.07.2017

Laatuaikaa lapsenlapsen kanssa Korkeasaaressa ja asiallista aikaa verottajan kanssa. Hyvän päivän ainekset tuoreelle eläkeläiselle Emma Liirille.

Valtakunnan virallinen osoite

10.07.2017

”Parasta palvelua on kun, asiat hoituvat automaattisesti”, sanoo Valtiokonttorin digijohtaja Nina Nissilä.

Tanssinopettaja hoitaa työt loppuun Mobiilivarmenteella ja lähtee kesälomalle

03.07.2017

”Kesäloma odottaa jo, mutta ensin hoidan toiminimeni laskut”, sanoo Kiki Molander. Mobiilivarmenteesta on tullut kehonhallinnan– ja tanssinopettajan uusin työkalu.

Ota käyttöön: