Reissu edessä – vanha passi kourassa?

1.6.2017

”Poikani syntymän jälkeen passi ei ollut päällimmäisenä mielessä”, Päivi Hahko naurahtaa. Mutta siten tuli tilaisuus lähteä muutamaksi päiväksi Vilnaan. Laatikon pohjalta löytynyt passi, joka ei ollut enää voimassa. Pieni paniikkihan siinä iski.

Päivi varasi heti ajan naapurikunnan ruuhkattomaksi kehutulta poliisiasemalta, järjesti pojalleen lastenhoidon ja istahti keittiönpöydän ääreen täyttämään esihakemusta Poliisin sähköisessä lupapalvelussa. Kirjautumaan hän pääsi jonottamatta sähköisellä henkilöllisyystodistuksella eli Mobiilivarmenteella.

Päivi kävi kuvattavana lähialueensa valokuvaamossa, josta passikuva lähetettiin suoraan poliisille.

Hänen piti vain lisätä sähköiseen passihakemukseen valokuvaamosta saatu koodi.

”Seuraavana päivänä pojan päiväunien aikaan avasin läppärin. Menin Poliisin sivuille ja täytin lomakkeen. Ohjeet olivat todella selkeät. Täytin puuttuvat kohdat ja ajattelin, että saan lopuksi kehotuksen hoitaa asia päätökseen poliisiasemalla.”

Sitä reissua ei koskaan tullut. Päivi oli hankkinut edellisen passinsa vähintään kuusi vuotta sitten, jolloin oli otettu myös sormenjäljet. Passin lähetettiin läheiseen R-kioskiin.

”Olin aidosti ilahtunut, kun asiointi oli paljon nopeampaa ja helpompaa kuin mitä olin etukäteen kuvitellut. Ja eipähän täytynyt lähteä raijaamaan lasta hoitoon ja kiirehtiä tiettyyn aikaan poliisiasemalle.”

Netissä tehty passihakemus on halvempi ja nopeampi

1. Halvempi hinta on voimassa, vaikka sähköinen hakemus vaatisikin tunnistuskäynnin.

2. Täytä hakemus verkossa: www.poliisi.fi/asiointipalvelu.

3. Löydät listan poliisin hyväksymistä passikuvaamoista osoitteesta www.lupakuvienvastaanotto.fi/kuvaamoluettelo.

4. Liitä hakemukseen kuvatunnus, jonka sait valokuvaamosta.

5. Maksa hakemus verkkopankissa. Myös joihinkin verkkopankkeihin voi kirjautua turvallisesti Mobiilivarmenteella.

On mahdollista, että sinun pitää käydä vielä tunnistettavana poliisin lupapalvelupisteessä, ennen kuin hakemus voidaan käsitellä. Järjestelmä kertoo sinulle, onko tunnistuskäynti tarpeellinen.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Pienempi veroprosentti Mobiilivarmenteella

17.07.2017

Laatuaikaa lapsenlapsen kanssa Korkeasaaressa ja asiallista aikaa verottajan kanssa. Hyvän päivän ainekset tuoreelle eläkeläiselle Emma Liirille.

Valtakunnan virallinen osoite

10.07.2017

”Parasta palvelua on kun, asiat hoituvat automaattisesti”, sanoo Valtiokonttorin digijohtaja Nina Nissilä.

Tanssinopettaja hoitaa työt loppuun Mobiilivarmenteella ja lähtee kesälomalle

03.07.2017

”Kesäloma odottaa jo, mutta ensin hoidan toiminimeni laskut”, sanoo Kiki Molander. Mobiilivarmenteesta on tullut kehonhallinnan– ja tanssinopettajan uusin työkalu.

Ota käyttöön: