Kitara, marsu ja Mobiilivarmenne

1.6.2017

Muutto uuteen kotiin sai Matti Riutamaan tarkistamaan vakuutuksia. ”Ensimmäistä kertaa tunnistauduin sähköisellä henkkarilla.”

”Yhdeksän vuotta sitten istahdin lentokoneeseen. Olin menossa soittoreissulle Espanjaan, mutta hetki aikaisemmin lähtöselvityksessä minut oli pakotettu jättämään kitarani ruumaan vietäväksi. Olin niin huolissani kitaran puolesta, että siltä istumalta soitin vakuutusyhtiöön ja otin kitaralle oman vakuutuksen. Siitä lähtien pääkitarallani on aina ollut oma vakuutus.

Olen klassinen kitaristi ja kitaransoiton opettaja. Joka vuosi vähintään kahdesti käyn Barcelonan lähellä Arenys de Marissa taiteilijaresidenssissä. Siellä kuvasimme ensimmäisen videoni.

Vakuutuksesta huolimatta lentokentälle meno on edelleen stressaavaa. Eivät ne virkailijat aneluista huolimatta aina anna ottaa kitaraa matkustamoon.

Toissareissulla kone oli täynnä, ja minun piti laskeutua koneen putkesta alas kentälle. Marssin lastausluukulle ja ojensin kotelon vihaisille laukunheittäjille ja pyysin heitä asettamaan sen varovasti. Jo se nimi laukunheittäjä saa hiukseni nousemaan pystyyn. Vielä kitara on onneksi tullut laukkuhihnalta ehjänä.

Muutimme vaimoni kanssa hiljattain Helsingin Kallioon. Samalla kun siirsin kotivakuutuksen uuteen osoitteeseen, tarkistin kitaravakuutustakin. Näppäilin kännykällä vakuutusyhtiön sivun. Ensimmäistä kertaa pankkitunnusten sijaan tunnistauduin kännykän sim-kortille lataamallani Mobiilivarmenteella. Nyt saan takaisin joka pennin, jos seetripuiselle soittopelilleni jotain tapahtuu.

Mobiilivarmenne toimii kuulemma yli tuhannessa nettipalvelussa. Minä käytän sitä seuraavaksi helpottamaan allergiaani ja klikkauduin omakanta.fi-sivulle. Meillä on kaksi marsua, ja olen jo jonkun aikaa epäillyt tukkoisen nenäni johtuvan niistä. Lääkäri oli onneksi määrännyt taas uuden satsin lääkkeitä.

Ota Mobiilivarmenne käyttöösi

Mobiilivarmenne sujuvoittaa arkeasi

Mobiilivarmenne on DNA:n, Elisan ja Telian asiakkaiden turvallinen ja helppo tapa kirjautua yli tuhanteeen eri verkkopalveluun. Sen avulla pääset eroon lukuisista eri salasanoista, sillä sinun täytyy muistaa vain valitsemasi tunnusluku ja oma matkapuhelinnumerosi.

Pohjoismaihin yhteinen sähköinen tunniste?

16.11.2017

Yhteispohjoismainen e-ID todistaisi henkilöllisyytemme sähköisesti missä tahansa Pohjoismaassa. Idean esitti Pohjoismaiden neuvosto, nyt sen toteuttamista edistävät maiden hallitukset.

Papintodistuksesta biopassiin – henkilöllisyyden lyhyt historia

09.11.2017

Minä olen minä. Mutta miten sen todistan? 1500-luvulla se tehtiin mainetodistuksella, nykyään se onnistuu Mobiilivarmenteella.

Klikkauslihas hapoille digikuntotestissä?

07.11.2017

Suomi.fi tarjoaa valtion ja kunnan palvelut yhden luukun periaatteella. Testasimme, missä kunnossa sen haetuimmat palvelut ovat, toimiiko Mobiilivarmenne ja miten lomakkeiden etsijän kunto kestää.

Ota käyttöön: